mandag den 21. december 2009

Slut med stavnsbinding i golf

Golfbaner over hele Danmark kæmper i disse år for at overleve. På Fyn er det ikke meget anderledes. Nye baner er skudt op og ambitionerne har mange steder været tårnhøje. Men den økonomiske krise har gjort mange potentielle golfspillere mere forsigtige med deres privatøkonomi. Og en relativt dyr fritidsinteresse som golf er rykket længere op på budgettet - når der skulle findes besparelser.

Som golfspiller giver situationen også nogen nye muligheder. De store inskud - som bare går op i røg, det øjeblik man forlader en golfklub igen - er medvirkende årsag til de tunge tider. Ingen i et moderne samfund, som vores, kan lide at blive stavnsbundet til en klub. Det hører ingen steder hjemme. Konkurrencen mellem klubberne, om at tilbyde et ordentligt produkt til spillerne sættes ud af kraft, når indskud ikke følger spilleren. Og det er en væsentlig årsag til at mange - især unge - ikke starter med denne fantastiske sport.

Det er en situation, klubberne burde overveje nøje. Er det i dag nok at tilbyde ægte hygge, eller er det bedre at tilbyde ægte kvalitet? Der er iøvrigt ikke meget, som taler imod, at man sagtens kan have ægte kvalitet og samtidig have ægte hygge. Hvorimod det mange steder i klubberne er tydeligt, at ægte hygge bestemt ikke er ensbetydende med ægte kvalitet.

Mange steder skæres der helt ind til benet i golfklubbernes budgetter for at "redde" vores klubber. Og det som skæres bort er kvaliteten. Så er det efter min mening et skråplan, man er ude på. Det er bedre at tilbyde mere kvalitet for færre penge og se om det ikke giver den ønskede og nødvendige vækst.

Den situation har jeg inde på tæt hold. Jeg vil ikke stiltiende være med til at se den sidste rest af kvalitet smuldre i den klub jeg er medlem af. Så jeg er i færd med at finde en ny klub, hvor kvalitet og hygge begge er til stede uden stigende kontingenter og stavnsbinding af medlemmerne.

Og heldigvis findes disse tilbud. Mange steder i Danmark - og flere steder på Fyn - tilbyder specielt de yngre af golfklubberne medlemskaber uden tyngende, stavsbindende indskud. Det er lige i tidsånden. Faktisk mener jeg slet ikke, det er indskuddet, som skræmmer. Men, det er det, at pengene bliver i golfklubben uanset graden af hygge og den kvalitet der tilbydes.

Der er forsøget på økonomisk "stavnsbinding", der er den helt store hindring for at mennesker igen overvejer at starte på en skøn sport som golf.

Ingen kommentarer: